Domácnost a mobilita

Plná moc k přepisu vozidla: Průvodce pro rok 2024

Prodej nebo koupě vozidla vyžaduje součinnost prodávajícího a kupujícího, potřebné úkony k přepisu ale může – alespoň částečně – sám provést i kupující, vybavený platnou plnou mocí. Po koupi je nutné provést přihlášení v registru vozidel v zákonem dané lhůtě, jinak hrozí poměrně vysoká pokuta.
číst více
Interiér auta

Jak se vyznat v STK?

STK je zkratka pro Stanici technické kontroly. V ní je prováděna technická prohlídka silničního vozidla, tedy kontrola technického stavu, jíž podléhají všechna silniční vozidla v  České republice s výjimkou kategorie R. Na jejím základě je vydáváno osvědčení o technické způsobilosti. 
číst více
Vaše auto a automyčka

Bezpečnost elektromobilů – Obavy vs. Realita

Přestože jsou elektromobily stále běžnějším jevem, pořád ještě působí jako novinka. A jak už to u mnoha novinek bývá, jsou předmětem četných obav o bezpečnost.
číst více
Údržba elektromobilu není až tak odlišná

Údržba elektromobilu není až tak odlišná

Co přesně znamená údržba elektromobilu? Kolik stojí jeho bezproblémový provoz? Jak se liší v porovnání s běžným vozidlem poháněným benzinem?
číst více
Kolik stojí výměna baterie elektromobilu?

Kolik stojí výměna baterie elektromobilu?

Lidé, kteří se rozhodnou pro přechod na elektromobil, mívají dvě hlavní obavy. První – bude dostatek míst, kde je dobíjet? Za druhé – co když se baterie porouchá?
číst více
Údržba kožených sedaček v autě

Údržba kožených sedaček v autě

Kožené čalounění dodává automobilu specifickou vůni a pocit luxusu. Kůže je příjemná na dotek a vypadá v interiéru velmi dobře. Nicméně je to přírodní materiál, o který je třeba se starat, aby si udržel všechny své vlastnosti. Můžete své auto svěřit do péče odborníků a nebo se do údržby pustit sami. Pokud se rozhodnete pro variantu vlastního čištění, připravili jsme pro vás několik tipů na správné ošetření kožených povrchů ve vašem automobilu.
číst více
Vaše auto a automyčka

Vaše auto a automyčka

Zima je pryč a nečistoty je před letním počasím a slunečními paprsky potřeba umýt. Pokud přemýšlíte, že si ušetříte čas a zajedete s autem raději do myčky, zjistěte si, co vše taková návštěva obnáší.
číst více
Jak připravit svůj domov proti větru?

Jak připravit svůj domov proti větru?

Bouřky, vichřice a dokonce i hurikány se znovu a znovu přehání přes Evropu a Českou republiku. Mohou způsobit rozsáhlé škody a někdy i ohrozit životy. Díky těmto několika tipům se můžete na silné bouřky účinně připravit.
číst více
Jak pečovat o brzdy v autě

Jak pečovat o brzdy v autě?

Správně fungující brzdová soustava je jednou z nejdůležitějších částí vozidla. Když v autě nefunguje klimatizace, nemusí to mít tak fatální následky z hlediska bezpečnosti, jako právě nefungující brzdy.
číst více

49 vydání celkem