Domácnost a mobilita

Převod vozu online

Převod auta online: Úspora času a peněz při změně majitele vozidla

Převod vozidla online je nyní dostupný pro fyzické osoby a brzy bude rozšířen i na právnické osoby. Po přihlášení na portál jednoduše vyberete vozidlo ze seznamu těch, která vlastníte, a vyplníte potřebné údaje o novém majiteli. Většina informací o vozidle se automaticky předvyplní z databáze, což značně urychluje celý proces.
číst více
Žena v domácnosti

Na co si dát pozor při koupi nemovitosti?

Koupě nemovitosti patří k největším investicím, které člověk v průběhu svého života uskutečňuje. Aby celý proces proběhl hladce a bez nečekaných překážek, je důležité se důkladně připravit a dbát na několik zásadních kritérií. V tomto článku si projdeme důležité body, na které byste měli dát pozor při koupi nemovitosti.
číst více

Na co se vztahuje pojištění domácnosti

Pojištění domácnosti je specifický typ pojištění, který chrání majitele movitých věcí před finančními ztrátami souvisejícími s poškozením zařízení jejich domácností. Toto pojištění může (podle volby balíčku) zahrnovat škody způsobené např. požárem, vodou z vodovodního zařízení, krádeží vloupáním, zkratem nebo vandalismem. Nabízíme pojištění jak trvale, tak přechodně obývané domácnosti.
číst více
Slečna v bytě sedící na podlaze

Podlahové topení - výhody a nevýhody

Podlahové topení se těší stále větší oblibě. Nabízí vysoký tepelný komfort a slibuje i úsporu energie. Je ale skutečně tak ideální, jak se zdá? Ať už plánujete novostavbu nebo rekonstrukci, ať už dáváte přednost teplovodnímu nebo elektrickému systému, v tomto článku vám podrobně ukážeme jeho výhody a nevýhody, abychom vám pomohli s vaším rozhodováním.
číst více
Elektrokoloběžky

Jakou elektrokoloběžku koupit?

Elektrické koloběžky jsou stále populárnějším způsobem dopravy. Při výběru koloběžky je však důležité zvážit řadu faktorů, abyste si vybrali tu správnou pro vaše potřeby. Na co byste se tedy měli zaměřit?
číst více

Jak dlouho se nabíjí elektromobil? Rady a tipy pro efektivní nabíjení

Elektromobilita se stává stále dostupnější a s tím roste i počet elektromobilů na silnicích. Jedním z klíčových faktorů pro pohodlné používání elektromobilu je dostupnost a efektivita dobíjení. V tomto článku se ponoříme do problematiky dobíjení a podrobně se podíváme na všechny aspekty, od typů nabíjecích stanic a jejich výkonu, přes faktory ovlivňující dobu nabíjení, až po technické aspekty domácího i veřejného nabíjení.
číst více
podpojištění majetku

Podpojištění a valorizace pojistné částky

Podpojištění je stav, kdy je pojistná částka (suma, na kterou je nemovitost pojištěna) vs. pojistná hodnota (suma, za kterou by se v případě totální nehody dala nemovitost znovu postavit) v rozporu. V případě podpojištění je pojistná částka nižší, než pojistná hodnota a v případě pojistné události může pojišťovna krátit pojistné plnění. U Allianz to tak ale není vždycky.
číst více
klima

Vytápění klimatizací

Pojem klimatizace máme nejčastěji spojený s chlazením, ale moderní jednotky umí i topit. Je pro vás tento typ temperování domu vhodný? Klimatizace s reverzním cyklem (schopná topit) je tedy výhodná pro místa s mírným klimatem, kde jsou potřeba jak chlazení, tak vytápění – a to je mnoho míst v České republice.
číst více
instalace fotovoltaiky

Pojištění RD s fotovoltaikou

Přinášíme vám zajímavé povídání Jana Staňka se specialistkou na pojištění v Allianz, Veronikou Hašplovou. V tomto neformálním povídání se dozvíte mnoho zajímavých informací o pojištění rodinného domu a také, jak pojistit nové technologie, kterými takový dům může být protkaný.
číst více

48 vydání celkem