Cestování a volný čas

Cestování a volný čas

zimní dobolená

Co si sbalit na zimní dovolenou?

Při balení na hory je důležité myslet na počasí a aktivity, které chcete na dovolené provozovat. Ujistěte se, že máte dostatek teplého oblečení, které vás ochrání před zimou. Pokud plánujete lyžovat nebo snowboardovat, nezapomeňte si sbalit lyžařské vybavení zkontrolovat a případně nechat servisovat.
číst více
Nejkratší cesta utem k moři

Nejkratší cesty k moři

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší a nejrychlejší trasy i s tipy na zajímavé zastávky. Jelikož mohou cesty z východní a západní části České republiky trvat značně rozdílnou dobu, zaměřili jsme se na výběr jízdy z východních i západních částí naší země.
číst více
Kam na výlet autem?

Kam na výlet autem? Tipy na zajímavé cíle a jak cestovat bezpečně

Máme čas a je hezky? Jedeme: Na den, odpoledne, prodloužený víkend! Připravili jsme pro vás výběr zajímavých tipů pro výlety s dětmi i pro dospělé, za sportem i poznáním, v Čechách i na Moravě.
číst více
Jak postupovat při dopravní nehodě

Jak postupovat při dopravní nehodě: Rady, tipy, povinnosti

Srážka s jiným vozidlem, chodcem nebo pevnou překážkou je pro každého řidiče velmi nepříjemnou zkušeností. Nestává se často, ale i tak je dobré být na ni připraven, vědět co dělat a jak se zachovat. Správný postup zaručí, že nedojde k dalším škodám na zdraví i majetku a incident se podaří vyřešit ze strany policie i pojišťovny.
číst více
Letadlo na letišti

Palubní zavazadla do letadla - rozměry

Na dlouhou či rodinnou dovolenou cestujeme s většinou s velkým kufrem nebo taškou, které za nás letištní personál uloží do zavazadlového prostoru letadla. Pro menší a kratší výlety nebo pracovní cesty je neocenitelným společníkem palubní zavazadlo. Kdo se ho naučí efektivně využívat, ušetří si spoustu času a starostí – musí si však dát pozor na pravidla, která se liší u jednotlivých dopravců.
číst více

Kolik stojí dálniční známky v Evropě?

Cesta do zahraničí vlastním vozidlem je dnes snazší a rychlejší než kdy dříve. Pohodlné zvládnutí velkých vzdáleností se ale neobjede bez využití dálnic, které jsou v řadě evropských zemí zpoplatněny. Různé státy přistupují k platbě za jízdu po dálnici odlišnými způsoby, které se s postupující digitalizací rychle mění. V jedné zemi tak musíte vylepit za čelní sklo klasickou dálniční známku, v jiné zaplatíte online za elektronickou vinětu a v další vám naúčtují pouze ujetou vzdálenost po vysokorychlostní komunikaci. Stále pak existují země bez dálničního poplatku.
číst více
Chorvatsko - dovolená - loď

Kde se zastavit cestou do Chorvatska autem?

Cesta do Chorvatska autem je dlouhá a pokud nejedete v noci, je škoda cestou nenavštívit některou z řady zajímavých lokalit v Rakousku nebo Maďarsku. Připravili jsme pro vás výběr toho nejlepšího, co můžete poblíž tří hlavních tras navštívit. Vždy jsme se snažili vybírat jen místa v blízkosti hlavní trasy, abyste nemuseli zajíždět příliš daleko.
číst více
Hory

Která předpověď počasí je nejpřesnější?

Bude teplo nebo zima? Slunce nebo déšť? Kdy přijde bouřka nebo sníh? Stejné otázky jako my dnes si kladli lidé už před tisícovkami let. Kdysi jim napovědělo pozorování mraků, síla větru nebo chování zvířat, s technickým pokrokem máme nyní každý kvalitní a důvěryhodnou předpověď ve své kapse či počítači a víme, jaké počasí bude za týden na druhé straně zeměkoule.
číst více

8 vydání celkem