Zdraví a životní styl

Zdraví a životní styl

Ženy běží nahoru po schodech

říj 09, 2024

Rodičovská kontrola pro iPhone, iPad, Android i PC

Digitální věk přináší nekonečné možnosti učení a zábavy, ale má i svá rizika. Rodiče by měli vědět, co jejich děti na mobilech dělají, na co se dívají a také mít pod kontrolou to, kolik času online tráví. Se správnými nástroji a znalostmi můžete svým dětem pomoci vybudovat si zdravý vztah k technologiím a naučit je, jak se chovat bezpečně a zodpovědně online.
Přečíst
Ženy běží nahoru po schodech

zář 04, 2024

Vzdělávací aplikace pro děti

V posledních letech jsme byli svědky revoluční změny ve způsobu, jakým se děti učí a vnímají svět kolem sebe. Díky rozvoji digitálních technologií se otevírají nové možnosti pro interaktivní a zábavné učení. V tomto článku se podíváme na několik inovativních aplikací, které mění tradiční vzdělávací metody a nabízejí dětem i rodičům nové způsoby, jak prozkoumávat svět vědy, matematiky nebo se naučit základy programování.
Přečíst
Zbyněk Sýkora

srp 20, 2024

Rozhovor se Zbyňkem Sýkorou

Allianz jistí olympijské a paralympijské hnutí jako globální pojišťovací partner od roku 2021 až do roku 2028. S nadcházejícími paralympijskými hrami jsme proto vyzpovídali Zbyňka Sýkoru, předsedu Českého paralympijského týmu. Co pro něj znamená, že sport je jenom jeden?
Přečíst
Hledáni klíštěte na noze

srp 15, 2024

Klíšťata v létě: Jak se chránit a co dělat, když nás přeci jen potrápí

Léto je obdobím, kdy si většina z nás užívá přírody, procházky v lesích nebo pikniky v parcích. S tím ale přichází i zvýšené riziko setkání s klíšťaty. Tato malá stvoření, která se stále více rozšiřují po celé České republice, mohou způsobit vážná onemocnění, jako je klíšťová encefalitida a lymská borelióza. Proto je důležité vědět, jak se před nimi chránit.
Přečíst
Mladí fotbalisti na hřišti

srp 09, 2024

Jak motivovat dítě ke sportu? Buďte příkladem

Sport je nejen skvělým způsobem, jak udržet děti aktivní a zdravé, ale také jak rozvíjet jejich sebevědomí, týmového ducha a disciplínu. Přesto může být někdy výzvou přimět děti, aby se sportu věnovaly s nadšením a vytrvalostí. Máme pro vás 9 tipů, jak motivovat dítě ke sportu.
Přečíst
Ženy běží nahoru po schodech

srp 06, 2024

Jak začít běhat a hlavně nepřestat?

Uvažujete, že začnete běhat? Pak klikněte na článek, ve kterém jsme popsali nejčastější chyby běžců začátečníků a jak se jich vyvarovat. Běhání nabírá na popularitě. Podle dat z roku 2023 z aplikace Strava byl právě běh tou nejpopulárnější aktivitou, kterou její uživatelé do aplikace nahráli. Uvažujete, že začnete běhat? Pak byste si neměli nechat ujít následující řádky.
Přečíst
Alexander Choupenitch - fleretista

čvc 24, 2024

Rozhovor s fleretistou Alexem Choupenitchem

Allianz jistí olympijské a paralympijské hnutí jako globální pojišťovací partner od roku 2021 až do roku 2028. S nadcházející Olympijskými hrami Paříž 2024 jsme vyzpovídali našeho ambasadora Alexe Choupenitche. Bavili jsme se o jeho vnitřní motivaci a o tom, co jej neustále pohání směrem kupředu.
Přečíst
Zuzana Hejnová

čvc 19, 2024

Rozhovor s bývalou atletkou Zuzanou Hejnovou

Sport nás učí překonávat překážky i v životě. Doslova o překážkovém běhu jsme se bavili s bývalou atletkou Zuzanou Hejnovou. Klikněte pro dávku inspirace.
Přečíst
Táta s dcerou cvičí jógu

čvc 09, 2024

Nejlepší sport pro děti: Takový, který je baví

Sport by měl být součástí každého dětského života. Učí děti disciplíně, spolupráci, fair play a překonávat překážky. Ale jak vybrat ten pravý? Pojďte zjistit, co všechno byste měli brát v potaz, když vybíráte ten nejlepší sport pro vašeho potomka.
Přečíst

9 vydání celkem