Ekologie a udržitelnost

Ekologie a udržitelnost

Optimalizace fotovoltaiky: Maximální výkon a úspory

Fotovoltaické (PV) panely jsou udržitelným a obnovitelným zdrojem energie, který může výrazně snížit náklady na elektřinu pro majitele rodinných domů. Abyste využili panely co nejefektivněji, je třeba zvážit řadu věcí a zároveň provádět pravidelnou údržbu.
číst více
Domácí větrná elektrárna

Domácí větrná elektrárna – Vyplatí se?

Domácí větrné elektrárny představují fascinující a stále se rozvíjející technologii, která nabízí řadu výhod pro domácnosti hledající alternativní zdroje energie. Tyto systémy využívají sílu větru k výrobě elektřiny, kterou lze použít k napájení domácností a snížení závislosti na tradičních zdrojích energie.
číst více
Větrný park

Nastal čas důrazně pokročit v přechodu na obnovitelné zdroje energie

Člen představenstva Allianz SE Günther Thallinger nedávno hovořil se známým americkým ekologem a spisovatelem Billem McKibbenem o potřebě podniknout smysluplné kroky, aby se planeta stala bezpečnější a udržitelnější.
číst více
Boj za budoucnost bez plastového znečištění

Boj za budoucnost bez plastového znečištění

Plasty představují hrozbu pro naše oceány a moře. Na těchto důležitých ekosystémech závisí veškerý život na Zemi. Vlády, podnikatelé a spotřebitelé musí naléhavě jednat, aby snížili škody způsobené naší planetě.
číst více
Jsou auta na LPG a CNG ještě aktuální?

Jsou auta na LPG a CNG ještě aktuální?

Velký boom aut na plyn je již minulostí a o vozy s tímto druhem paliva přestává být zájem. Otázkou je, zda se jednalo jen o určitý módní trend, nebo zda není škoda, že na tento druh paliva zapomínáme. Jaké jsou nejčastější otázky, které si řidiči kladou, když zvažují auto s LPG pohonem a jaké mýty o těchto vozech kolují se dozvíte v článku.
číst více
Jak snížit spotřebu paliva

Jak snížit spotřebu paliva ve vašem autě?

Ceny pohonných hmot v posledních pár letech zažily hodně změn. Mnoho řidičů a podnikatelů své vozy využívá denně bez ohledu na cenu benzínu či nafty, protože je to součást jejich práce a výkyv v cenách mohou pocítit velmi výrazně.
číst více

6 vydání celkem