Domácnost a mobilita

instalace fotovoltaiky

Pojištění RD s fotovoltaikou

Přinášíme vám zajímavé povídání Jana Staňka se specialistkou na pojištění v Allianz, Veronikou Hašplovou. V tomto neformálním povídání se dozvíte mnoho zajímavých informací o pojištění rodinného domu a také, jak pojistit nové technologie, kterými takový dům může být protkaný.
číst více
asddas

Zimní pneumatiky: 6 věcí, které byste měli vědět

Zimní pneumatiky jsou speciálně navrženy tak, aby poskytovaly lepší trakci a ovladatelnost v chladném počasí, včetně jízdy na sněhu a ledu. Jsou vyrobeny z měkčí směsi a mají drsnější dezén než letní pneumatiky, což jim umožňuje lepší přilnavost k vozovce při nízkých teplotách.
číst více
Elektromobil - kabina

Nejlevnější elektromobily

Připravili jsme pro vás ukázku nejlevnějších elektromobilů, které si lze v ČR pořídit standardní cestou. Elektromobily jsou stále populárnější a jejich podíl na trhu roste. V autobazarech se jich objevuje stále více a jejich podíl na celkovém počtu nabízených vozidel roste. Tento trend je patrný nejen v České republice, ale i v celé Evropské unii.
číst více
Auto v tunelu

SPZ na přání - vše co potřebujete vědět

SPZ na přání je státní poznávací značka (přesněji registrační značka), kterou si mohou řidiči aut, motocyklů i mopedů zvolit podle svého přání. Tato možnost byla zavedena v České republice v lednu 2016.
číst více
Letní vedra - nenechávejte své děti a mazlíčky v automobilech

Letní vedra – nenechávejte své děti a mazlíčky v automobilech

V následujících měsících nebude výjimkou, že se letní teploty vyšplhají až k 35 stupňům Celsia. Moderní automobily jsou vybaveny klimatizací a my si tak užíváme pohodovou jízdu a možná si občas neuvědomíme, že i automobil s klimatizací se po zaparkování během pár minut může proměnit v životu nebezpečný uzavřený prostor.
číst více
Český Krumlov

Výpis z katastru nemovitostí

Pokud se chystáte stavět, kupovat nebo prodávat byt či dům, bez výpisu z katastru nemovitostí se neobejdete. Znát ho můžete také pod názvem list vlastnictví – jedná se o veřejnou listinu, obsahující soupis nemovitostí, které patří v daném katastrálním území konkrétnímu vlastníkovi či spoluvlastníkům. Jeho účelem je prokázání tohoto vlastnictví.
číst více
Povinná výbava osobního vozidla

Povinná výbava osobního vozidla v evropských zemích

S rozvojem osobní a nákladní silniční dopravy v Evropě přišla postupem času také potřeba stanovit pravidla ohledně povinné výbavy, která zaručí řidičům bezpečí v případě nouze nebo nehod. Její seznam není harmonizován napříč zeměmi a ani v rámci EU, každý stát si tak určuje sám, co musí řidiči na jeho silnicích nutně vozit s sebou. A tato nařízení musí respektovat také návštěvníci dané země.
číst více
Jak připravit auto na letní bouřky?

Jak připravit auto na letní bouřky?

Předpokládáte, že letní počasí nemá na váš vůz stejný vliv jako zima? Teplé období vás přitom může překvapit řadou specifických podmínek - od silného deště, který snižuje viditelnost, až po bleskové povodně a krupobití.
číst více
SUV Skoda

SUV: Jaké jsou výhody, co koupit a kolik stojí provoz?

Vozy kategorie SUV jsou s námi již desítky let a v současné době se jejich tvary i vlastnosti těší větší oblibě, než kdy dříve. Ve skutečnosti jde o velmi užitečné pomocníky, se kterými se často můžete vydat dále, pohodlněji a s větším nákladem, než s vozidly jiných kategorií. To ostatně potvrzují i jejich vysoká popularita a prodeje. S naším průvodcem se dozvíte vše podstatné o jejich provozu, výhodách i nevýhodách.
číst více

49 vydání celkem